vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Högtider Kräftskiva

Kräftskiva

Förhoppningsvis tar sommaren aldrig slut, så duka upp för årets kräftskiva och gör det med pompa och ståt! Partykungen är ju som sagt kung på party och speciellt kräftskivor. Här finner du allt du kan tänkas behöva för årets kräftskiva. Kanske du var bortbjuden förra året eller blev det inte riktigt som du hade tänkt dig? I år är du räddad för du behöver inte längre leta och springa i olika affärer för att hitta de perfekta detaljerna.

Nu kan du sitta hemma i lugn och ro och planera festen i detalj i förväg. Här finns det mycket smått och gott som passar till festen. Kräftor är ju så gott och ännu godare blir de när man äter dem riktigt primitivt med händerna, och då kan det vara bra med en snygg haklapp. Vi har inte bara det utan vi har massvis av andra roliga prylar och nödvändiga tillbehör. Du kan också pynta ditt hem med serpentiner, passande dukar och snygga servetter med olika roliga tryck på, bra för den som glömt snapsvisehäftet hemma till exempel!

Om det exempelvis är du som fått äran att leda årets kräftskiva behöver du inte oroa dig, vi finns ju faktiskt här! Hos oss hittar du allt du behöver för en lyckad kräftskiva. Oavsett om du är ute efter grymma kräftskiva-dekorationer till festlokalen, roliga kräftskiva-hattar, sånghäften och kräftvisor till folket, dukning eller någonting annat så hittar du det här!

När har man kräftskiva?


Kräftskivor är traditionella festligheter som vanligtvis hålls under sensommaren och tidig höst, vanligtvis från slutet av juli till början av september. Det är en populär och omtyckt tradition i Sverige och andra nordiska länder.

Vad äter man på kräftskiva?


På en kräftskiva är kräftorna självklart huvudattraktionen! De kokas ofta med kryddor och serveras sedan kalla. Till kräftorna äter man traditionellt knäckebröd, Västerbottenost, gräddfil och dill. Många tillbehör kan också inkludera räkor, lax, bröd och olika sorters ostar. Dryckesmässigt är öl och snaps vanliga följeslagare till maten. Och givetvis behöver du också dukningsprylar i kräftskiva-tema för maxad stämning!

Varför firar man kräftskiva?


Kräftskivan är en gammal tradition som ursprungligen firades för att fira den goda skörden av kräftor under sommarmånaderna när de var som mest tillgängliga. Idag är kräftskivan mer en social och festlig tradition, en möjlighet att umgås med vänner och familj, njuta av god mat och dryck, och skapa en rolig och avslappnad stämning. Det är ett tillfälle att njuta av den svenska sommaren och de speciella smaker som hör till kräftätandet.

Hos oss hittar du helt enkelt allt för en lyckad kräftskiva! Du har som sagt hela Augusti på dig vilket gör att du säkerligen hinner samla på dig en och annat kräftpryl! Köp dina kräftskiva-produkter online hos oss!

Välkommen!
Läs mer

Inspiration

Populära Kategorier

Alla Kategorier