Hem
Festartiklar Kort Gratulationskort

Gratulationskort

Är det snart dags att fira någon med ett gratulationskort har du hittat helt rätt! Här finner du ett stort och brett urval av gratulationskort för livets alla tillfällen som är värda att fira. Många är underfundiga och lite fräcka, andra är mer stilrena och gulliga. Du både väljer och beställer gratulationskort online till låga priser här hos oss.

Du kan antingen lämna över kortet direkt till mottagaren, och ofta då även tillsammans med en liten present, eller välja att skicka ett gratulationskort på posten om du inte har möjlighet att gratta fysiskt. Är du bortbjuden på ett barnkalas, en 50-årsfest eller en annan stor bjudning som studenten, är du förmodligen också bekant med det kaos som kan uppstå vid presenthögarna. Därför är ett smart litet tips att tejpa fast ditt gratulationskort på paketet för att mottagaren ska kunna para ihop rätt gåva med rätt avsändare.

När fick du ett riktigt kort på posten senast? Visst betyder och känns det lite mer om du får ett handskrivet fysiskt fint kort än om det plingar till i telefonen och du får en grattishälsning på sms. Det tycker i alla fall vi och vill därför uppmana dig att skicka ett gratulationskort nästa gång en kär vän eller en före detta kollega exempelvis har födelsedag. Vi vågar nästan lova att din vän kommer bli både glad och kanske lite förvånad.

Ska du uppvakta ett barn är siffror på korten ett vanligt motiv. När vi blir äldre brukar åren så småningom endast finnas tryckt på korten när vi firar jämna födelsedagar. Visste du att det vanligaste motivet på grattiskort är blommor? Vi har ju såklart mycket mer att välja på än så men de flesta av våra gratulationskort är dubbelvikta. Dels för att spänningen blir lite större när mottagaren måste sprätta upp kuverten för att se innehållet och dels för att du har möjlighet att lägga en slant, lott eller presentkort inuti kortet om du vill. Det finns till och med speciella kort med sedelfack om du inte vill att gåvan ska råka ramla ut.

När du köper och väljer ut ett gratulationskort hos oss på Partykungen bör du utgå från vad mottagaren kan tycka om och inte vad du själv gillar. Vi vet, det kan låta tråkigt men ska du uppvakta någon du inte känner är det bättre att välja ett neutralt kort som inte kan misstolkas och spara humorkortet till vännen som är lika knasig som du själv är.

Dopet eller namngivningen är ofta den första familjesammankomsten efter ett barns födelse. Kortet är vad som gör hela gåvan komplett. Vi har passande dubbelvikta kort för de flesta stilar oavsett om en liten prins eller prinsessa har kommit till världen. Dessutom hittar du alltid måttangivelser här på hemsidan över hur stora gratulationskorten är. Ett kort ska ju naturligtvis passa både i utseende och storlek tillsammans med presenten för att helheten ska bli tipptopp.

Gå igenom almanackan och se när nästa födelsedag, namnsdag eller examen inträffar och var förberedd genom att beställa de gratulationskort du behöver. Är framförhållningen knapp har vi snabba leveranser för att du ändå ska kunna uppvakta i tid.
Läs mer