Hem
Teman Barnkalas Kalasteman Harry Potter Kalas

Harry Potter Kalas

Nu är slut med att vara en mugglare, i alla fall för en kväll, och hänga med till trollkarlarnas och häxornas värld. Låt oss ta dig med till ett kalas med Harry Potter-tema där allt kan hända! Upptäck maskeraddräkter, accessoarer och kalastillbehör i magisk Harry Potter-anda här hos oss på Partykungen. Vi har samlat ett brett utbud av allt du kan tänkas behöva för att trolla fram ett häftigt kalasbord och för att festdekorera, fixa lekar och ordna med kalaspåsar. Välkommen till Harry Potters magiska värld hos Partykungen!

En Harry Potter-fest blir extra rolig om du ber alla dina gäster att komma utklädda till olika elever från Hogwarts fyra elevhem: Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw och Hufflepuff. Här kan du hitta olika maskeradkläder med de olika elevhemmens färger och emblem. Gryffindor är ju så klart lite extra populärt eftersom det är Harry Potters elevhem. Du kan också beställa olika accessoarer som dina gäster kan få sätta på sig. Kanske ett par gula och gråa strumpor med elevhemmet Hufflepuffs emblem eller en grön- och silverrandig slips som trollkarlseleverna från elevhemmet Slytherin brukar ha på sig? Du kan också satsa på några Harry Potter-glasögon, trollstavar och partyhattar med olika Harry Potter-motiv. Självklart måste du inleda kalaset med att alla dina gäster får sätta på sig sorteringshatten. Den kan till exempel få bestämma vilka lag ni ska tävla i när det är dags för kalaslekar eller var runt kalasbordet alla gäster ska sitta.

Och på tal om kalasbord! Här hittar du allt du behöver för att kunna duka upp ett härligt Harry Potter-inspirerat kalasbord. Du kan bland annat beställa fina dukar, servetter, papptallrikar och pappmuggar. Tända ljus hjälper till att skapa en mysig känsla, och extra effektfullt blir det om du ställer några kandelabrar på bordet.

Bjud gärna på mat som matchar temat. Ta helt enkelt en favoriträtt och hitta på ett nytt spännande namn på den. Du kanske är sugen på en trollkarlsburgare till exempel eller på Harry Potters favoritsmörgås. Du kan också servera Voldemort-spaghetti med Slytherinsås, Hagrids goda halloumipasta eller rektor Dumbledores mumsiga gryta. Till dessert kan du bjuda på Harry Potter-godis från Bertie Bott's shop, men se upp för gelébönorna. Hälften av godisbönorna smakar helt gudomligt och har du tur kan du få en godisbit som smakar blåbär, körsbär eller tutti-frutti, men om du har otur smakar karamellen öronvax, tvål eller ruttet ägg.

Som avslutning på kalaset passar en skattjakt alldeles perfekt. Gör en karta som kalasgästerna ska följa och genom att lösa kluriga rebusar och frågor hittar de till slut fram till skatten. Skatten består så klart av kalaspåsar fyllda med godis och gärna en liten Harry Potter-grej. Det behöver inte vara något krångligt och dyrt. En ballong med Harry Potter-motiv brukar till exempel bli mycket uppskattad. Vi hoppas att du har blivit riktigt inspirerad nu och har lust att upptäcka vårt stora sortiment av Harry Potter-prylar.
Läs mer