vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Så fixar du midsommarfesten

Så fixar du midsommarfesten

Innan det traditionsenligt dansas likt små grodor efter dillkokt potatislunch är det en del saker som måste uträttas. Allt från dukning till dekorationer till klädsel är viktiga komponenter som alla behövs när vi äntligen samlas för att välkomna sommaren. Om du riggar med stång, gäster och skärgårdssill så lovar vi att förse er med resten - här är grejerna ni behöver för en hissnande midsommar!

Dukning

Solen står högt på himlen och det praktfulla långbordet placeras vördnadsfullt bland hägg och syren i trädgården. Gästerna anländer snart men än finns det tid att smycka bordet med blågula papperstallrikar, konfetti och sverigeduk. Satsa på pappersmuggar- och tallrikar för att minimera diskberget, och glöm för allt i världen inte snapsglasen! Kolla in vår artikel där vi har samlat visorna ni ska bröla under dagen!

Klädsel

På midsommar lämnar vi den ordinära garderoben därhän till förmån för den urtjusiga sverigedräkten som i allra högsta grad tronar på minnen från fornstora dar. Med blågula detaljer och spexiga huvudbonader är det du som stjäl showen när stången dansas runt till tonerna av Orsa Spelmäns gnisslande fioler. Råkar inte blått och gult vara just dina färger har vi massvis med andra outfits som passar galant för midsommarfirande!

Midsommarkransar

För att slippa fästingar, knott och annat otyg som bor på de gärdsgårdsinramade blomsterängarna har vi proppat lagret med diverse kransar i olika färger. Du slipper bladlöss och behöver inte oroas över att hårbuketten slokar redan efter första snapsen. Midsommarkransar kommer i massvis av utformningar - det är bara att välja och vraka!

Dekoration

Midsommar är verkligen partytältets stora högtid, och för att det ska bli mysigt och ombonat där inne gäller det att gå all in med midsommardekorationer. Låt vimpelgirlangerna svaja i taket över era kransbeklädda huvuden och bevittna hur den blågula ballongbågen tornar upp sig i tältets ena hörn. Vill du vara en god granne placerar du en varningsskylt på framsidan - den här dagen kommer både bli lång och blöt.

Lekar

Som självutnämnd lekledare gäller det att komma förberedd. På midsommar slår nämligen aktivitetsförväntningarna i taket, och vi har givetvis allt ni behöver för en hejvild femkamp. Starta traditionsenligt med ett ilsket parti Kubb, som sedan följs av uppblåsbar utomhusbowling och halkig vattenslajd i trädgården. För er som hellre förblir stillasittande har vi festliga brädspel som täcker allt från lingon till långkalsonger. Glöm inte att kika på vår kompletta guide över midsommarlekar!

Glad Midsommar önskar Partykungen!