Hem
Stor guide: Styr årets påskfest

Stor guide: Styr årets påskfest

Påsk firar vi till minne av en viss hare som så vänligt introducerade oss nordbor för det proteinrika ägget i mitten av 1800-talet. Sedan dess har vi årligen gått samman för att måla, gömma och roa oss med ägg i alla dess former. Nu är det äntligen dags att återigen greppa penseln för att hylla denna färgsprakande högtid som i allra högsta grad kännetecknas av fjädrar, pyssel och färgen gul. Hur gör man då? Vi har snott ihop den ultimata guiden för att skapa ett exceptionellt (äggceptionellt?) påskfirande. Scrolla ner och kolla själv!

Dekorera påskriset

Resten av året har vi ris, men i april är det påskris som gäller. Det finns egentligen inga regler hur ett ris ska pyntas, men är du traditionalist kan vi tänka oss att våra färggranna påskfjädrar och hängande ägg kommer sitta som en smäck. Är du en nytänkande vildhjärna som helt saknar gränser ska du införskaffa ljusslinga. Förändringarnas vindar blåser och vi tror på dig!

Påskpyssel

Att påsken är pysslarens stora högtid råder det knappast några tvivel om. Ingen anledning till panik om knep- och knåphörnan saknar nödvändigt materiel, vi har bunkrat med äggpennor, påskfjädrar och påskstickers i mängder. Samla ungarna för att tillsammans skapa fantasifulla kreationer eller bjud över vännernas på pysselkväll - snyggast kyckling vinner!

Baka till påsk

Marsipan, choklad och påsktårta - varför inte spendera långfredagen åt att baka så mjölet yr? Vispa ihop läckra muffins som du gräddar i våra gulligaste kaninformar och garnerar med tidstrogna påskkaniner. Låt kaninöronen sticka upp ur en raffig morotskaka eller använd den snitsiga kakformen som får kakorna att efterlikna självaste Gullefjun. Vi har även tonvis med strössel för den som vill få ett frägsprakande fikabord!

Duka påskbordet

Påsklunch, påsklunch, påsklunch, skanderas det i takt samtidigt som ni hamrar besticken djupare och djupare i bordsskivan. Äntligen dags att förtära ägg, sill och kokpotatis tills byxlinningen spricker. Överraska gästerna med den festligaste påskdukningen i mannaminne med hjälp av servetter, tallrikar och serpentiner på tema påsk. Till och med vinboxen svidar om till kycklingkostym och varje glas pryds av hariga placeringskort. Hugg in!

Pynta för påskfesten

När gästerna landar i hallen och möts av en Happy Easter-ballong vet dom direkt att det väntar en påskfest av storslagna proportioner! Gå lös med pyntet och pimpa lokalen med hängande påskägg och påskballonger som uppmanar gästerna att designa sin egen påskhare!

Roliga lekar

Eftersom påsken inte har några etablerade lekar (förutom äggjakt) så gäller det att vara en gnutta kreativ. Du kan alltid anordna EM i ringkastning med kaninöron, men för att verkligen överraska din omgivning rekommenderar vi ett hetsigt parti Twerk Pong. Där gäller det att skaka rumpa tills pingpongbollarna flyger all världens väg. Ett ypperligt tillfälle att ta reda på vem i umgänget som har det rätta knycket!

Glad Påsk önskar Partykungen!