Hem
Tips på roliga midsommarlekar

Tips på roliga midsommarlekar

Att duka upp ett hejdundrande långbord med sill, nubbe och en ståtlig blombukett tillhör ju det absolut bästa med månaden juni. Men när maten är uppäten och helan gått hem är det faktiskt väldigt mycket midsommar kvar! Ta på dig rollen som lekledare och utmana familj, vänner, grannar och övriga i några klassiska (och mindre klassiska) midsommarlekar. Här nedan kommer våra bästa prylar för utomhusskoj!

Tre i rad

Den gamla klassikern tre i rad finns i många utformanden, och nästan alla kräver papper och penna - men inte den här varianten! Här tävlar ni istället på spelplanen som ligger direkt på marken i en något förstorad version. Perfekt för svagsynta med andra ord!

Limbo

Om vi säger Limbo så tänker du genast på din stackars rygg som burit mängder av färskpotatis hela dagen, men vi är övertygade om att du klarar det här vighetstestet med rätt mängd stretching. Börja med pinnen högst upp, sedan går du lägre, och lägre, och lägre. Den som ligger ståendes närmast gräset vinner!

Gigantisk Uppblåsbar Utomhusbowling

Vad vi vet är det inte många bowlinghallar som har öppet på midsommarafton, så vill man ha strike får man fixa det själv! Med uppblåsbara käglor och klot förvandlar du trädgården till rena rama bowlingpalatset. Snäppet roligare blir det också eftersom hela bowlingkitet är i XL-utförande. Det är precis så man blir grannskapets populäraste villaägare!

Kubb

Det vore nästan tjänstefel att tipsa om midsommaraktiviteter utan att nämna Kubb. Spelet som har splittrat familjer i decennier har givetvis sin självklara plats på gräsmattan! Kan spelas av både stora och små - och förloraren blir alltid skitsur. En riktig höjdare!

Vattenkrig!

Det finns ingenting så somrigt som att slunga en fullmatad vattenballong rakt i ansiktet på sin onda motståndare. Jordgubbar, sandstränder och rosé i all ära, men det är vattenkriget som dominerar sommaren - och det blir ännu roligare på midsommarafton när alla är finklädda!

Jätteyatzy

Ännu ett klassiskt brädspel som förstorats till förmån för trädgården. Om tärningar är din grej vet vi att du kommer älska Yatzy, och på midsommar får man bara göra saker man älskar. Det är ju ändå en av årets bästa dagar!

Kapsyldart

När flaskorna är tomma och det skamfyllda kapsylberget tornar upp sig på bordet börjar den verkliga utmaningen - att pricka mitten! Med den här darttavlan förvandlar ni frukterna av dagens drickande till en hejdlös turnering där pilarna bytts ut mot kapsyler. Den finns en funktion till allt!

Gigantiskt Plockepinn

Blir det paltkoma efter all den goda midsommarmaten är det kanske passande för ett lite stillsammare utespel? En omgång gigantiskt plockepinn på gräsmattan orkar du och familjen garanterat med trots sillstinna magar!

Water slide!

Ålder är bara en siffra - tänk på det när du med inoljad mage rusar över gräsmattan och slänger dig mot den här halkiga vattenbanan. Du får inte bara en upplevelse utöver det vanliga, du bjuder på en hejdundrande show också. Det är faktiskt det finaste man kan erbjuda sina midsommargäster!