vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Lederhosen

Nu är det verkligen på tiden att köpa lederhosen online för det vankas fest für alle!!! Lederhosen är alpländernas traditionella knäbyxor och ett givet plagg på oktoberfesten, eller om du turistar i något av länderna. Som den perfekta partyvärden eller festdeltagare du är, vet du att det är viktigt att gå all in. Därför kan vi även erbjuda lederhosen för barn samt den kvinnliga dräkten dirndl så att ni smälter in på festen som en äkta familjen Müller. Vi har till och med lederhosen till ditt husdjur. Är du nybörjare på oktoberfesten bör vi upplysa dig om att den inleds i mitten av september och avslutas första söndagen i oktober. Det kan vara bra att veta så att du inte kommer mitt i baksmällan som en jobbig turist. Oh mein Gott äntligen är det dags att höja ölsejdeln och utbringa Prost!

Lederhosen är en typ av knickers som traditionellt är tillverkade av äkta läder, men idag finns det flera modeller av skinnimitationer. För värme vid svalare säsonger kan de kombineras med knästrumpor. Lederhosen hålls uppe av ett par hängslen som gärna får vara dekorerade framtill. Att de har hängslen är väldigt praktiskt eftersom det innebär att de inte sitter åt kring midjan och du kan svepa ölstop efter ölstop. Dessutom kan du äta lite tilltugg till ölen, som bratwurst och de salta kringlorna pretzel, utan att knappen riskerar att fara iväg som en projektil och träffa bordsgrannen mittemot.

Dina bekväma lederhosen kan med fördel kombineras med en skjorta, både kort eller lång ärm går bra. Vanligtvis är det enfärgade eller rutiga skjortor som brukar användas, men är det en lederhosen-maskerad kan du gott och väl ta ut svängarna rejält. Varför inte matcha dem med en Hawaii-skjorta eller med något roligt mönster som rosa flamingos eller mustascher?

Eftersom oktoberfesten vanligtvis är på hösten så kan det vara kylslaget i luften och den traditionella jackan brukar användas flitigt tillsammans med lederhosen. De är ofta gråa i ett tjockt ylletyg. En vanlig modell heter janker och är ganska lång och rak i modellen. Även om festen hålls på hösten vill vi bara påpeka att en oktoberfest-maskerad går att anordna året runt. Även om du inte reser till Bayern kan du slå upp ett partytält i trädgården och bjuda in grannar, vänner och bekanta.

För att fullända din lederhosen-dräkt ska du inte glömma hatten. Satsa på en tyrolerhatt. I vissa av våra lederhosen-dräkter kan de ingå men annars har vi en hel kategori med dessa klassiska hattar. Du får en fjäder i hatten av att bära en hatt med fjäder, om du förstår vad vi menar.

Köp lederhosen online hos oss på Partykungen. Vi har även allt annat du behöver för att arrangera en lyckad oktoberfest. Det enda vi egentligen inte kan bistå med är hur du lär dig att joddla. Kom ihåg att lederhosen är ett traditionellt plagg så du kan även använda dem på dina semesterresor till alperna, perfekta på afterskin, eller om du ska på en fest med något av alpländerna som tema.
Läs mer