vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Högtider Oktoberfest

Oktoberfest

Oj oj oj skynda er, oktoberfest 2024 har redan börjat här på Partykungen! Vi kan lugnt säga att vi lever upp till vårt namn för det är party vi kan, och speciellt allas favorit – nämligen Oktoberfest! Alla är inbjudna och här kan ni finna mycket smått och gott som hör till denna glada och välsmakande fest, för nu behöver man inte längre åka till Tyskland för att uppleva det bästa av Oktoberfest!

Allt du behöver veta innan Oktoberfesten börjar!


Vad är Oktoberfest?


Oktoberfest är en årlig ölfestival och folkfest som hålls i München, Tyskland. Den är känd för att erbjuda ett brett urval av öl från lokala bryggerier, traditionell mat och underhållning. Festen lockar besökare från hela världen och är en kulturell händelse som hyllar tysk tradition och gemenskap. Tack vare vårt fantastiska sortiment behöver du hursomhelst inte pallra dig hela vägen till Tyskland - vi har samlar ALLT du behöver för att ta oktoberfesten hem till dig!

När är Oktoberfest?


Oktoberfest äger vanligtvis rum under september och oktober månad i München, Tyskland. Trots namnet börjar festen oftast i mitten av september och pågår i ungefär två veckor - och partykungen har aldrig varit mer redo.

Varför firar man Oktoberfest?


Oktoberfest är en tradition som började som en fest för att fira bröllopet mellan kung Ludwig I och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen år 1810. Festen har sedan dess utvecklats till en av världens största folkfester där människor samlas för att njuta av god mat, dryck (en och annan öl) - och inte minst god gemenskap.

Vad äter man på Oktoberfest?


Under Oktoberfest kan du njuta av en mängd olika traditionella tyska rätter. Dessa inkluderar klassiker som bratwurst (korv), pretzels (kringlor), schnitzel (panerad och stekt köttbit) och sauerkraut (inlagd vitkål) som oftast kompletteras med öl (i mängder). Inget av ovanstående kan vi dessvärre erbjuda från vårt sortiment, men vi har ALLT för din oktoberfest-dukning och mängder av ölsejdlar och ölglas för ett oförglömligt firande!

Skapa en fantastisk Oktoberfest 2024 med prylar från Partykungen!


För att göra intryck på festen och dina polare har vi bland annat massor av roliga ölglas och om ni vill ta extra vara på era hem under festen har vi coola även kul småsaker som glasunderlägg. För att bli festens underhållare har vi också många maskeraddräkter som passar temat. Vad sägs om en typisk tyrolerdräkt eller varför inte köra på ett gigantiskt ölglas som klänning? Nu är det bara ölen som fattas och när ni ska förflytta er mellan borden eller de olika festerna är det bra med en rejäl ölväska där det finns plats för mycket godsaker.

Vi på Partykungen har en bred erfarenhet av oktoberfest-firanden, så varför inte ta ett kik i vår enorma oktoberfest-kategori som inkluderar såväl öl-sejdlar som oktoberfest-kläder för barn och vuxna, herr och dam. Vi har häftiga byxor, fina blusar, tjusiga skjortor och givetvis klassiska hattar!

Hitta inspiration för din tyrolerfest hos oss


Här får du också många bra tips och idéer på hur du exempelvis kan dekorera inför oktoberfesten 2024. Du får också härliga tips på hur du kan fira, med mat och dekorationer, men också vilka aktiviteter du och dina festkompisar kan hitta på, typ roliga oktoberfest-spel med mer.

Vi har också 100-tals dekorationer, accessoarer och ölglas i såväl plast som glas, passande maskeraddräkter och mycket mer. Man märker väl ganska tydligt att vi bara älskar oktoberfest-firande... eller hur?

Vi har ALLT till firandet online!


Köp dina kläder, accessoarer, tillbehör och dekorationer till oktoberfest 2024 online hos oss – snabbt, smidigt och till oslagbara priser!

Välkommen!
Läs mer

Inspiration

Populära Kategorier

Alla Kategorier