Oktoberfestkläder

Varje år så firas oktoberfest med pompa och ståt och om du vill vara med i festligheterna så är det viktigt att du skaffar dig rätt utstyrsel, oktoberfestkläder! Denna festival med tyska anor påbörjades redan på 1800-talet men har sedan dess kommit att bli en internationell fest som inte bara firas i Munich, utan numera över hela världen!

Traditionella oktoberfestkläder och tysk mat är självklart ett måste, men den allra viktigaste ingrediensen i dessa festligheter är ett hav av smaskig öl i stora ölglas! Det finns en speciell oktoberfest-öl som bryggs i Munich, men om du och dina vänner inte har möjlighet att åka dit och avnjuta denna dryck på plats så kan ni åtminstone hålla traditionen levande hemifrån.

På Partykungen har vi samlat massor av oktoberfestkläder som du kan komma att behöva för att arrangera en fest värdig denna viktiga högtid. Snygga och sexiga knästrumpor, tyrolerhattar, hängslen eller ett set av lederhosen? Vi har allt som du behöver för att ställa till med en tysk oktoberfest som kommer få dina tyska vänner att skåla i din ära – PROST!

Oktoberfest handlar om att ha kul med sina nära och kära, samt dricka en hel del öl. EN MASSA ÖL faktiskt. Visste du att det under oktoberfest-dagarna konsumeras ohyggliga kvantiteter av denna ljuvliga dryck? Under 16 dagar 2013 så drack exempelvis festivalens besökare hela 7,7 miljoner liter öl – inte dåligt!

Du och dina vänner kanske inte kommer komma upp i de siffrorna, men du kan åtminstone se till att festen är välplanerad, att glasen är välfyllda och att det alltid står en tallrik med bratwurst framme för de hungriga. Minst lika viktigt som maten och drycken är även oktoberfestkläder. Här är några detaljer som du bara måste införskaffa om du tänker fira oktoberfest:

Lederhosen – Lederhosen är traditionella shorts gjorda av läder som har kommit att förknippas starkt med oktoberfestkläder. Dessa shorts bärs ofta i kombination med en skjorta och hängslen och har ofta en liten lucka där fram för att förenkla toalettbesök när man druckit litervis av öl.

Tyrolerhatt – Denna hatt kommer från Tyrolen i alpregionen men har kommit att anammas över hela världen och speciellt för dem som planerar att fira oktoberfest. Det kvittar om du tar på dig en traditionell variant i högsta kvalité eller en modern med LED-ljus och lampor, så länge du har den på dig under hela festligheterna!

Förkläde – Ett snyggt förkläde är inte endast en snygg detalj, det kan också vara en praktisk sak när man konsumerat ett halvt hav av öl och det har börjat rinna längst med mungiporna. Vi har massor av roliga, coola och snygga förkläden som kommer att ta din oktoberfestklädsel till nästa nivå!

De oktoberfestkläder som du finner på Partykungen passar till alla tillfällen, oavsett om du är bjuden på Oktoberfest, du arrangerar festen själv eller du ska på maskerad. Klä ut dig till oktoberfest-zombie, ta på dig ett raffigt lederhosen-set eller skaffa ett schysst förkläde inför årets fest. Vi hjälper dig på traven med schyssta priser och snabba leveranser!
Läs mer