vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Oktoberfestkläder

Varje år så firas oktoberfest med pompa och ståt och om du vill vara med i festligheterna så är det viktigt att du skaffar dig rätt utstyrsel – oktoberfestkläder! Denna festival med tyska anor påbörjades redan på 1800-talet men har sedan dess kommit att bli en internationell fest som inte bara firas i Munich, utan numera över hela världen. Så om du och dina vänner inte har möjlighet att åka Tyskland så föreslår vi att du klickar hem ett par lederhosen, en tyrolerhatt eller två och drar igång ett oktoberfestfirande på hemmaplan!

Oktoberfest-klänning eller ett par lederhosen? Vi har allt!


På Partykungen har vi samlat massor av oktoberfestkläder som du kan komma att behöva för att arrangera en fest värdig denna viktiga högtid. Snygga och sexiga knästrumpor, tyrolerhattar, oktoberfest-klänning, hängslen eller ett set av lederhosen? Vi har allt som du behöver för att ställa till med en tysk oktoberfest som kommer få dina tyska vänner att skåla i din ära – PROST!

Oktoberfest handlar om att ha kul med sina nära och kära, samt dricka en hel del öl. EN MASSA ÖL faktiskt. Visste du att det under oktoberfest-dagarna konsumeras ohyggliga kvantiteter av denna ljuvliga dryck? Under 16 dagar 2013 så drack exempelvis festivalens besökare hela 7,7 miljoner liter öl – inte dåligt!

Du och dina vänner kanske inte kommer komma upp i de siffrorna, men du kan åtminstone se till att festen är välplanerad, att glasen är välfyllda och att det alltid står en tallrik med bratwurst framme för de hungriga. Minst lika viktigt som maten och drycken är även oktoberfestkläder.

Vad har man på sig på Oktoberfest?Lederhosen


Lederhosen är traditionella shorts gjorda av läder som har kommit att förknippas starkt med oktoberfestkläder. Dessa shorts bärs ofta i kombination med en skjorta och hängslen och har ofta en liten lucka där fram för att förenkla toalettbesök när man druckit litervis av öl.

Tyroler-klänning


Lika ikonisk männens lederhosen är givetvis damernas tyrolerklänning! Dessa klänningar är traditionella alpina klädesplagg som kännetecknas av sin korsettliknande överdel, veckade kjol och rustika detaljer. Kika in vårt sortiment av klänningar i alla möjliga olika färger för att hitta tyrolerklänningen för just dig!

Dirndl


Det går inte att prata om oktoberfestklänningar utan att prata om dirndl! Medan tyrolerklänningen kan beskrivas som en något enklare och rustik klänning med längre kjol, har ddirndl-klänningar har ofta mer detaljerade broderier och dekorationer, och de kan variera i längd från korta till längre kjolar. Vad passar dig bäst? Kika in vårt sortiment och se vad du tycker!

Tyrolerhatt


Denna hatt kommer från Tyrolen i alpregionen men har kommit att anammas över hela världen och speciellt för dem som planerar att fira oktoberfest. Det kvittar om du tar på dig en traditionell variant i högsta kvalité eller en modern med LED-ljus och lampor, så länge du har den på dig under hela festligheterna!

Förkläde


Ett snyggt förkläde är inte endast en snygg detalj, det kan också vara en praktisk sak när man konsumerat ett halvt hav av öl och det har börjat rinna längst med mungiporna. Vi har massor av roliga, coola och snygga förkläden som kommer att ta din oktoberfestklädsel till nästa nivå!

Hos oss på partykungen hittar du alla dräkter till oktoberfest!


De oktoberfestkläder som du finner på Partykungen passar till alla tillfällen, oavsett om du är bjuden på Oktoberfest, du arrangerar festen själv eller du ska på maskerad. Klä ut dig till oktoberfest-zombie, ta på dig ett raffigt lederhosen-set eller skaffa ett schysst förkläde inför årets fest. Vi hjälper dig på traven med schyssta priser och snabba leveranser!
Läs mer
135 träffar