Lyktor

Alla sanna ljushuvuden skaffar sig lyktor när det är dags att frammana ett dramatiskt eller kanske romantiskt skimmer eller bara ha räddningen i beredskap när strömmen gått. Dekorera med lyktor i sommarnatten eller när höstmörkret dra in över landet. Det är fint och mysigt. På många fester har lyktor en given plats. Fina lyktor har helt enkelt många användningsområden och bör finnas i alla hem tycker vi på Partykungen.

Vi har lyktor i flera härliga färger här på Partykungen. Ofta är det en bra idé att blanda olika färger men ibland är det bättre att satsa på flera av en och samma kulör. Vissa av våra högtider är ju ganska starkt förknippade med en viss färg. Är det jul ska du välja vita, röda eller silverfärgade lyktor och låta dem fylla rummet där de står med sitt mysiga sken. Orange är en klassisk färg när det gäller lyktor för halloween.

Ska du ha fest ute? Vilken strålande idé! Med lyktor kan du lysa upp där det elektriska ljuset inte når och skapa små suggestiva öar av ljus på trädgårdens vackraste platser. Perfekt för hemliga möten under kvällen! Med lyktor kan du också visa vägen till olika platser i trädgården som har en funktion under festen. Du kan också använda lyktor som belysning i ett eventuellt utedass.

En högtid när det är extra populärt att förhöja stämningen med lyktor är halloween. Hos oss hittar du halloweenlyktor med klassiskt pumpamotiv. Pumpalyktan, den så kallade Jack-o'-Lantern är i myten en ljuskälla som hjälper de döda att finna vägen tillbaka till de levandes rike. De sprider ett stämningsfullt sken som slår an den rätta tonen direkt om du bjudit hem gäster för en halloweenfest.

När strömmen går eller när du campar på en plats utan tillgång till el är det bra att ha en ficklampa för riktad belysning. För allmänljus är dock en campinglykta ett mycket bättre alternativ eftersom den sprider ljus i alla riktningar och även ger ett bra allmänljus. Vi har lyktor med LED-ljus och mycket lång batteritid som passar extra bra för detta ändamål. Att ha lyktor tillgängliga kan faktiskt vara en säkerhetsfråga samtidigt som de ju har skyhög partyfaktor.

Ljus och skugga hör ihop! Välplacerade lyktor kan skapa en dramatisk effekt i ett rum som bara är svagt upplyst. Bjud in till ett skuggspel där en kal vägg kan bli en scen där till exempel en växt eller ett prydnadsföremål får spela ut sitt register med hjälp av flämtande lyktor. Experimentera med olika placeringar på dina lyktor och ställ dem där effekten blir som starkast.

Lyktor är billiga och du kan kosta på dig att använda flera stycken om du köper lyktor online här i vår välsorterade butik. Om det är lyktor för stearinljus ska du se till att ha sådana i reserv. En brinnande lykta vill man inte släcka i första taget.
Läs mer