Meny

Hem
> Teman > Barnkalas > Madagaskar

Madagaskar

I like to move it, move it, I like to move it, move it... Den första filmen i Madagaskar-serien släpptes faktiskt så tidigt som 2005, och trots att det gått lång tid är filmerna fortfarande aktuella för många barn. Lejonet Alex, zebran Marty, giraffen Melman och flodhästen Gloria rymmer från sitt zoo tillsammans med ett gäng pingviner och lyckas under sin färd bli strandsatta på ön Madagaskar. De härliga djurkaraktärerna och den uppslukande handlingen passar perfekt som inspiration för ett barnkalas, och vi erbjuder allt du behöver för att förbereda partyt! Med ett Madagaskar-tema ser du inte bara till att kalaset blir lyckat, det blir även lättare för dig som vuxen att följa en röd tråd när det gäller bakverk, dukningar, lekar och dekorationer.

Vi förstår att tanken på ett barnkalas kan kännas överväldigande ibland, men med lite enkel planering går allt betydligt smidigare. Bara genom att spika ett tema har du kommit en lång bit på vägen, nu är det bara roligheter kvar! Så vad innebär egentligen ett barnkalas med Madagaskar-tema? Det betyder förstås att alla får klä ut sig som sin favoritkaraktär från filmen. Gästerna kan antingen ta på sin dräkt hemma innan kalaset börjar, eller så beställer du hem ett gäng passande utklädnader och låter barnen klä ut sig på plats. Barnen kommer älska att se varandra och sig själva som de välkända karaktärerna, samtidigt som lekarna blir roligare tack vare all nyvunnen inspiration!

Innan du börjar klicka hem allt som faller dig i smaken är det en god idé att göra en ungefärlig beräkning på hur många gäster som kan tänkas komma, och på så vis räkna ut exakt vad du behöver. Därefter är det dags att skriva inbjudningskorten vilket innebär en del finkänslighet. Vill ditt förskolebarn bara bjuda hem ett fåtal personer från sin avdelning? Då bör inbjudningskorten skickas med posten istället för att delas ut på förskolan. En bra regel är att endast dela ut inbjudningar på förskolan eller skolan om samtliga barn på avdelningen är bjudna. På Partykungen hittar du en mängd olika inbjudningskort som passar till ett Madagaskar-kalas, men också roliga pysselgrejer att göra era egna inbjudningskort med!

Inför kalaset är det en god idé att förbereda lite roliga lekar och aktiviteter! Om ni sedan bestämmer att ni ska köra till exempel fiskedamm (det är i och för sig nästan obligatoriskt) behöver ni även preppa alla detaljer inför det. På Partykungen hittar du passande godispåsar som barnen kan fiska upp – och vad sägs om att lägga chokladägg med Madagaskar-tema i varje påse? Här hittar ni smaskiga ägg som pryds av King Julien eller de roliga pingvinerna Skepparn, Rico, Kowalski och Basse! Slutligen är det dags att hitta alla balla dekorationer som ska pryda hemmet inför denna praktfulla tillställning. Roliga glas och tallrikar, ballonger, banderoller, bordsdekorationer, konfetti och girlanger är bara ett fåtal av alla passande dekorationer som vi erbjuder för Madagaskar-kalaset.
Läs mer
2 träffar