Hem
Roliga Prylar Spel & Lek Målarböcker & Ritblock

Målarböcker & Ritblock

Målarböcker är populära hos både stora och små. Helt ärligt blir man aldrig för gammal för att uppskatta en lugn stund där man färglägger ett fint motiv, men i vårt sortiment hittar du främst målarböcker med motiv som passar de yngre. Vi har målarböcker online med motiv från kända filmer, böcker och serier som favoriter från Astrid Lindgren och Disney. En målarbok är ett häfte med svartvita bilder där konstnären fyller i fälten med kritor, färgpennor eller andra valfria metoder. Om man vill hålla sig innanför de angivna linjerna eller sätta sin egen prägel är givetvis upp till konstnären själv. Ju äldre barnet blir desto mer noga brukar de bli med att hålla sig innanför de angivna linjerna och välja “rätt” färg. Det är bra för både finmotoriken och logiken.

Det finns många fördelar med målarböcker! Om du är en stressad förälder kan en målarbok ge dig precis lagom med tid för att svänga ihop en middag. Barnen brukar vara väldigt fokuserade på att skapa en fin bild, men inte hur länge som helst! Att träna på att koncentrera sig är viktigt för att barnet sen ska kunna fokusera i skolan. I den miljö vi lever i idag är det sällan barn får möjlighet att fokusera på något helt utan störningsmoment. Det är snabba klipp och reklamfilmer som gäller. Genom att måla i målarböcker ger du barnet en chans att stressa ner och slappna av. Både barn och vuxna kan behöva träna upp sin finmotorik och syn genom att hålla sig innanför linjerna. Om du jämför med när du själv var barn så använde du nog penna och papper i större utsträckning än vad dina egna barn gör?

För barn som föredrar att på egen hand skapa sina alster kan ett ritblock med tomma sidor passa bättre. Kanske är du själv en fena på att rita och vill göra egna mönster som du eller ditt barn sedan får färglägga? Då är det bättre med ett ritblock. Om ni är riktigt kreativa i familjen kan ni tillsammans skapa en hel sagobok på det här sättet.

När ditt barn färglägger i målarböcker kommer kreativiteten och fantasin att stimuleras. Uppmuntra ditt barn att berätta en saga om bilden hen färglägger. Om det är från en känd film kanske du får hela storyn repeterad för dig, vilket också är en bra övning för minnet! Annars kan du uppmuntra ditt barn att hitta på en helt ny historia om vad seriefiguren gör på bilden och vad som kommer att hända sen.

Välj dina målarböcker utifrån ålder på barnet. I vårt utbud av målarböcker online hittar du de med tydliga och tjocka linjer och större fält för de allra yngsta. För lite äldre barn blir bilderna mer detaljerade och vissa målarböcker innehåller även pyssel och kluringar. Glöm inte att målarböcker även passar utmärkt som födelsedagspresenter! Köp gärna hem ett lager samt lite olika förpackningar med kritor eller färgpennor, så är ni redo för årets uppsättning av barnkalas.
Läs mer