Nicotext

En tråkig kväll? Ingen risk med ett spel från Nicotext hemma i byrålådan! Sedan starten 2003 har det Stockholmsbaserade förlaget gett ut mängder av oviktiga livsstilsböcker och festliga sällskapsspel för alla som har barnasinnet i behåll. På Partykungen finns bland annat det omåttligt populära drinkspelet Jag har aldrig, partyspelet Sanning eller konsekvens och finurliga Röda Tråden, där man ska komma på den gemensamma nämnaren mellan saker som inte alls verkar höra ihop.

Nicotext har även släppt en egen variant av kalasfavoriten Snurra flaskan – perfekt efter middagen eller innan utekvällen. Charader är ännu en klassiker som funkar lika fint på förfesten som på barnkalaset eller släktträffen. I Nicotexts snabbversion får du bara 30 sekunder på dig att krumelura dig fram till så många poser som möjligt, medan dina lagkamrater ska försöka klura ut vad du försöker förmedla.

Om du roas av barnsliga upptåg och kan gapskratta åt en högljudd prutt är Bajsspelet något för dig. Här gäller det att använda sin egen bajskorv (oroa dig inte, det är bara en spelpjäs!) för att parera medspelarnas kletiga pluttar, rykande fisar och andra oangenäma hinder och hinna först till toaletten. Skitkul för hela familjen! Räkna med bajs är ytterligare ett roligt (och lite mer lärorikt) spel för de små på samma tema.
Läs mer