Hem
Teman Festteman Orientalisk fest

Orentalisk fest

Att anordna en temafest är superkul. Det är faktiskt bland det roligaste du kan göra. Här ska vi ta titt på hur man smart och enkelt kan arrangera en fest med orientaliskt tema. Vi hjälper dig helt enkelt att brainstorma på en orientalisk temafest. Vad tänker du på först när du tänker på Orienten? Kanske på värme, sand, sol, öken, palmer, tält och äkta mattor. Jamen, utmärkt! Detta är en mycket bra början. En orientalisk fest passar perfekt att anordna på sommaren när man kan vara ute. Ni kanske till och med kan hålla festen på en sandstrand? Självklart går det alldeles utmärkt att också vara i trädgården, på en altan eller balkong eller inomhus om det regnar och är kallt. Klä väggarna med tyger i olika färger. Det kommer att ge känslan av beduintält. På Partykungen finns tyg på rulle att beställa i en mängd olika färger. Mattor som ligger omlott på golvet och massor av kuddar hjälper också till att skapa en härlig orientalisk känsla. Kombinerar du detta med massor av lyktor och ljus har du inramningen till temafesten klar!

När det kommer till maskeraddräkter finns också massor att välja mellan på Partykungen. Du kan förvandla dig till en indisk prins, en löjligt rik oljeshejk, en ande i en lampa eller till en vacker ökenprinsessa. Här hittar du maskeraddräkter på orientaliskt tema till dam, herr och barn. Glöm inte att spana in våra många accessoarer också. Du hittar bland annat stora guldskimrande blingblinghalsband, peruker, fezer, sultanhattar och ansiktssmycken. Med rätt accessoarer blir din maskeradkostym komplett!

Innan det är dags för dig att skrolla igenom Partykungens häftiga sortiment av orientaliskinspirerade produkter måste vi bara säga något om maten. Du måste ju bjuda dina gäster på något att äta och på en fest som inspirerats av Orienten passar stora fruktfat fyllda med vindruvor, ananas, dadlar och fikon alldeles perfekt. Vill du bjuda på mat får den gärna vara kryddad med bland annat härligt doftande spiskummin, saffran, mynta samt curry, och i glasen kan du bjuda på rosvatten eller arabiskt kaffe med mycket socker och kardemumma.

Ja, det är verkligen något förföriskt och mystiskt över Orienten och därför blir en fest med orientaliskt tema alltid lyckad. Det är enkelt att skapa en mysig stämning och med färgglada maskeraddräkter och väldoftande mat kommer du att ha tagit det exotiska Österlandet hem till dig. Är du ändå lite orolig för att festen inte ska komma igång kan du alltid köra lite magdans, spå dina gäster i handflatorna eller utmana dem i ett quiz med Tusen och en natt-tema. Du kan också klä ut dig till anden i lampan och låta dina gäster gnugga lampan och få tre önskningar. Vem vet, kanske kan du också uppfylla en önskning eller två? En orientalisk fest är ändå en helt magisk fest där allt kan hända!

Redo att beställa maskeraddräkter och festdekorationer till din orientaliska temafest? Här klickar du hem allt du behöver – snabbt, enkelt och billigt! Välkommen!
Läs mer