Prideflaggor

Priderörelsen kommer ursprungligen från engelskans "gay pride" vilket betyder "homosexuell stolthet" på svenska och är en del av gayrörelsen som propagerar för att människor skall vara stolta över sin sexuella identitet - allt detta symboliseras med flaggor. Priderörelsens främsta symbol är regnbågsflaggan och symboliserar alla färger, vilket motsvarar allas lika värde. Om du befinner dig i närheten av exempelvis en pridefest, prideparad eller ett pridetåg så kommer du ganska snabbt lägga märke till att de flesta som befinner sig där bär något typ av plagg – eller flagga – i regnbågens färger.

Utforska vårt sortiment av Prideflaggor


Partykungen är stolt över att erbjuda ett brett utbud av Prideflaggor som representerar olika identiteter och gemenskaper inom HBTQ+-samhället. Varje flagga bär med sig en unik symbolik och färgpalett som hyllar och firar mångfalden hos alla individer. Oavsett om du vill uttrycka din egen identitet eller visa ditt stöd för HBTQ+-gemenskapen har vi en flagga som passar dig.

Regnbågsflaggan


Prideflaggan är en ikonisk symbol för HBTQ+rörelsen och representerar mångfald, kärlek och solidaritet och har blivit en viktig symbol för att fira och och stödja HBTQ+-personers rättigheter och lika behandling. Just därför har partykungen tagit in ett stort utbud av den färgstarka flaggan - för att pridetåget skall fyllas med regnbågens färger.

Hur många färger har prideflaggan?


Vanligtvis har prideflaggan sex färger, om man syftar på den klassiska regnbågsflaggan. De sex horisontella ränderna i regnbågsflaggan utgörs av färgera rött, orange, gult, grönt, blått och lila. Varje färg har sin egen symbolik och betydelse inom HBTQ+-gemenskapen.

Vad betyder färgerna i regnbågsflaggan?


Regnbågsflaggan representerar mångfald och inkludering, och varje färg har sin egen betydelse. De ursprungliga färgerna i regnbågsflaggan designades av konstnären Gilbert Baker år 1978 och varje färg representerar olika aspekter av gemenskapen, såsom liv, helhet, solsken, naturlighet, harmoni och andlighet.

Nya prideflaggan hittar du hos oss!


Hos oss hittar du givetvis även den nya prideflaggan som innehåller färgerna och mönstren för transsexuella flaggan med sina ljusblå, vita och rosa ränder, som också representerar det icke-binära segmentet.

Olika typer av prideflaggor


Utöver den klassiska regnbågsflaggan finns det även andra flaggor som representerar specifika identiteter inom HBTQ+-gemenskapen. Så vad finns det för olika typer av prideflaggor? Här är några exempel:

Lesbiska flaggan: En flagga med färger som symboliserar lesbiska kvinnor och deras gemenskap.


Gender Fluid flaggan: En flagga som representerar människors vars identitet växlar mellan man, kvinna och/eller neutral könsidentitet.


Icke-binär flagga: En flagga som representerar personer som identifierar sig som icke-binära, vars identitet inte är enbart man eller kvinna.


Transflaggan: En flagga som symboliserar transpersoner och transcommunityn.


Biflaggan: Bi-flaggan symboliserar bisexuella personer som attraheras av både män och kvinnor.
Välj din perfekta Prideflagga hos oss!


Är det möjligtvis så att du själv eller att du och dina vänner skall gå Pride 2024 mot sommaren? Helt rätt! Men du, skall du gå på pridetåget är det väl ganska givet att du skall klä ut dig på ett eller annat sätt, eller hur? Hos oss på Partykungen hittar du precis vad du är ute efter, oavsett om det är någonting fjuttigt och litet eller någonting superstort och dyrt. Vi har nämligen tagit in ett stooooort sortiment och anpassat oss efter kundernas önskningar och efterfrågningar enda sedan första produkten togs in. Vi märkte snabbt att flaggor – stora som små var någonting som kunderna efterfrågade, och det var just därför vi valde att lägga stor fokus på det. Så är du ute efter en flagga till pridefesten? Välkommen in till oss och fynda din unika pridefana!

Stora flaggor för storslagna pridefester!


Är du möjligtvis ute efter en riktigt riktigt stor flagga som inte lämnar någon obemärkt? Här finner du exempelvis en snygg prideflagga med måtten 150 x 240 cm. Du finner gigantiska handflaggor där själva pinnen medföljer men du finner också den absolut största prideflaggan du någonsin kunnat tänka dig! Låt oss presentera: Paradflagga Pride! Denna flagga mäter otroliga 3 x 10 meter stor och når först sin fulla potential om ni är en hel drös som håller i den från olika håll och kanter. Denna flagga hittar du ingen annanstans och blir en mycket lyckad "accessoar" till pridetåget. Bli dock inte förvånad om någon eller några försöker vara "med" på flaggan så att säga, men det är klart att de får vara det, eller hur?

Hos oss hittar du även handflaggor


Du kanske hellre är ute efter lite mer diskreta flaggor som inte tar en sådan himla plats? Hos oss finner du dessutom vanliga handflaggor i standardstorlekar, lite större flaggor, transflaggor som har lite andra färger, flaggcapes och sååå mycket mer. Skulle du dessutom vilja kombinera en flagga med en annan? Inga problem, med tanke på att alla flaggor i princip har samma färger så matchar dem väldigt väl med varandra. Någon av alla "miniflaggor" vi har i lager passar lika bra att bära och vifta med på prideparaden som på pridefesten hos kompisen eller bara till vardags när du vill sprida lite glädje hos folket. Prideflaggorna hos oss hittar du i alla olika utföranden och storlekar vilket är superbra, för då finns det en flagga som passar alla!

Olika flaggor för olika ändamål


Under vår prideflagge-kategori finner du också lite mer annorlunda flaggor som du kan bära. Med bära menar vi att du helt enkelt kan ta på dig den, typ som en flaggcape. Väljer du att införskaffa dig en flaggcape online hos oss så blir du helt täckt av den och kan vifta med armarna bara. Capen trär du armarna igenom, sedan är i princip hela din rygg täckt med regnbågens alla färger. Här finner du också flaggor du kan hänga upp såväl inom- som utomhus. Här finns flaggor till fasaden där plastpinnen medföljer, flaggor med öglor så att du exempelvis skall kunna spika eller hänga upp den på sovrumsväggen. Givetvis är det inget måste att bära eller vifta med en Pride- eller transflagga under Pride 2024, men det är ett väldigt snyggt och effektivt sätt att visa att man bryr sig om människor, oavsett vad det är för typ av människa.

Köp din prideflagga online hos partykungen!


För att summera det hela – hos oss på Partykungen (eller Pridekungen som vi också skulle vilja kalla oss själva) finner du alla sorters flaggor och fanor som har regnbågens färger på sig. Här finner du såväl miniflaggor, vanliga flaggor, små flaggor, stora flaggor som gigantiska flaggor man inte kan bära själv. Oavsett om du tänkt vifta med flaggan, bara bära den, värma dig med den eller hänga upp den på väggen så finner du den hos oss. Här finns också flaggor med medföljande pinne, flaggor du kan fästa på fasaden, flaggor som ser lika bra ut upp och ned som åt rätt håll. Gör ditt pridedeltagande legendariskt och oförglömligt!

Välkommen in att fynda din prideflagga online hos oss på Partykungen – snabbt, smidigt och enkelt!

Love! <3
Läs mer