Prideflaggor

Priderörelsen kommer ursprungligen från engelskans "gay pride" vilket betyder "homosexuell stolthet" på svenska och är en del av gayrörelsen som propagerar för att människor skall vara stolta över sin sexuella identitet! Om man är med i Priderörelsen så kan man kort och gott säga att man står upp för alla människors lika värde, oavsett om man är gay, svart, vit, tjej eller kille. Priderörelsens främsta symbol (som de flesta rörelser har) är regnbågsflaggan och symboliserar alla färger, vilket motsvarar allas lika värde. Om du befinner dig i närheten av exempelvis en pridefest, prideparad eller ett pridetåg så kommer du ganska snabbt lägga märke till att de flesta som befinner sig där bär något typ av plagg eller dylikt i regnbågens färger.

Pride kommer ursprungligen från Los Angeles i USA och är en förkortning för "Personal Rights in Defense and Education" grundat år 1966. Pride började synas runt om i världen efter det omtalade Stonewallupproret som pågick i New York under 1969 där alla typer av människor som ansågs som "annorlunda" gjorde uppror mot polisens razzia av gayklubben Stonewall Inn. På denna tid var Pride lite mer radikaliserat än vad det är idag, men själva huvudsyftet var att stå upp för människors olika utseende, sexuella läggning, ursprung m.m. Det var först under denna tid som prideflaggan började synas och spridas runt om i världen. Det var med andra ord inte helt omöjligt att någon som förespråkade detta på andra sidan jorden hade en och annan prideflagga upphängd på väggen över sängen.

Är det möjligtvis så att du själv eller att du och dina vänner skall gå Pride 2023 mot sommaren? Helt rätt! Men du, skall du gå på pridetåget är det väl ganska givet att du skall klä ut dig på ett eller annat sätt, eller hur? Hos oss på Partykungen hittar du precis vad du är ute efter, oavsett om det är någonting fjuttigt och litet eller någonting superstort och dyrt. Vi har nämligen tagit in ett stooooort sortiment och anpassat oss efter kundernas önskningar och efterfrågningar enda sedan första produkten togs in. Vi märkte snabbt att flaggor – stora som små var någonting som kunderna efterfrågade, och det var just därför vi valde att lägga stor fokus på det. Så är du ute efter en flagga till pridefesten? Välkommen in till oss och fynda din unika pridefana!

Låt oss säga att du och dina vänner bombat klistermärken på alla era saker, dvs på cyklarna, på ryggan och på kläder. Ni har målat er själva med regnbågsfärger i hela ansiktet och på kroppen. Ni har köpt hem dom där supersnygga tightsen i pridefärger och bär ett gäng vingar, även dem i regnbågsfärger... skulle det då inte vara som grädden på moset att komma bärandes eller viftandes med en otroligt snygg och häftig prideflagga? Om det är så att ni planerat att gå i pridetåget är flaggan ett måste! Inte bara för att det är snyggt och en härlig accessoar, också för att den sänder ett viktigt budskap till omvärlden. Flaggan eller flaggorna finner du hos oss väldigt snabbt, smidigt och enkelt genom vår välorganiserade produktkategori du just nu befinner dig i.

Är du möjligtvis ute efter en riktigt riktigt stor flagga som inte lämnar någon obemärkt? Här finner du exempelvis en snygg prideflagga med måtten 150 x 240 cm. Du finner gigantiska handflaggor där själva pinnen medföljer men du finner också den absolut största prideflaggan du någonsin kunnat tänka dig! Låt oss presentera: Paradflagga Pride! Denna flagga mäter otroliga 3 x 10 meter stor och når först sin fulla potential om ni är en hel drös som håller i den från olika håll och kanter. Denna flagga hittar du ingen annanstans och blir en mycket lyckad "accessoar" till pridetåget. Bli dock inte förvånad om någon eller några försöker vara "med" på flaggan så att säga, men det är klart att de får vara det, eller hur?

Du kanske hellre är ute efter lite mer diskreta flaggor som inte tar en sådan himla plats? Hos oss finner du dessutom vanliga handflaggor i standardstorlekar, lite större flaggor, transflaggor som har lite andra färger, flaggcapes och sååå mycket mer. Skulle du dessutom vilja kombinera en flagga med en annan? Inga problem, med tanke på att alla flaggor i princip har samma färger så matchar dem väldigt väl med varandra. Någon av alla "miniflaggor" vi har i lager passar lika bra att bära och vifta med på prideparaden som på pridefesten hos kompisen eller bara till vardags när du vill sprida lite glädje hos folket. Prideflaggorna hos oss hittar du i alla olika utföranden och storlekar vilket är superbra, för då finns det en flagga som passar alla!

Under vår prideflagge-kategori finner du också lite mer annorlunda flaggor som du kan bära. Med bära menar vi att du helt enkelt kan ta på dig den, typ som en flaggcape. Väljer du att införskaffa dig en flaggcape online hos oss så blir du helt täckt av den och kan vifta med armarna bara. Capen trär du armarna igenom, sedan är i princip hela din rygg täckt med regnbågens alla färger. Här finner du också flaggor du kan hänga upp såväl inom- som utomhus. Här finns flaggor till fasaden där plastpinnen medföljer, flaggor med öglor så att du exempelvis skall kunna spika eller hänga upp den på sovrumsväggen. Givetvis är det inget måste att bära eller vifta med en Pride- eller transflagga under Pride 2023, men det är ett väldigt snyggt och effektivt sätt att visa att man bryr sig om människor, oavsett vad det är för typ av människa.

Här på Partykungen finner du helt enkelt att du söker till pridefesten. Oavsett om du är ute efter gigantiska flaggor som kommer chocka omvärlden eller små och diskreta flaggor du kan vifta lite försiktigt med i bakgrunden så finner du dessa hos oss! Vi rekommenderar givetvis paradflaggan på 3 x 10 meter eftersom den är såååå himla stor, men vi skall givetvis inte tvinga dig till något. Dessutom måste ni vara en hel drös med människor för att ens kunna bära omkring den. Gör prideparaden, pridefesten eller pridetillställningen riktigt oförglömlig – köp en Pride- eller transflagga hos oss!

För att summera det hela – hos oss på Partykungen (eller Pridekungen som vi också skulle vilja kalla oss själva) finner du alla sorters flaggor och fanor som har regnbågens färger på sig. Här finner du såväl miniflaggor, vanliga flaggor, små flaggor, stora flaggor som gigantiska flaggor man inte kan bära själv. Oavsett om du tänkt vifta med flaggan, bara bära den, värma dig med den eller hänga upp den på väggen så finner du den hos oss. Här finns också flaggor med medföljande pinne, flaggor du kan fästa på fasaden, flaggor som ser lika bra ut upp och ned som åt rätt håll. Gör ditt pridedeltagande legendariskt och oförglömligt!

Välkommen in att fynda din prideflagga online hos oss på Partykungen – snabbt, smidigt och enkelt!

Love! <3
Läs mer