Pridetåget

Pridetåget, också känt som pridefestivalen eller prideparaden, är ett årligt evenemang som stöttar, hyllar och firar homosexuella, bisexuella, transexuella och queer-folk (HBTQ). Evenemanget har kommit att bli ett mycket välkommet inslag där folk från hela världen ger uttryck för sin sexualitet och festar tillsammans. Inte bara det, pridetåget har också starka inslag av aktivism och delar med sig av HBTQ-rörelsens historia. Om du vill vara med i pridetåget så har vi rätt produkter så att du kan klä dig i regnbågens färger och visa ditt stöd genom att delta i festligheterna.

På Partykungen finner du alla typer av accessoarer som passar i ett pridetåg. Kom ihåg att det inte finns några som helst rätt och fel när det kommer till evenemanget (så länge du stöttar allas lika rättigheter, oavsett läggning). De flesta väljer dock att klä sig i starka färger och speciellt i regnbågens kulörer, en symbol som kommit att representera HBTQ-rörelsen. Neon, peruker och tokiga solglasögon är nästan ett måste, men även flaggor och andra attiraljer passar utmärkt i pridetåget.

Har du och dina vänner bestämt er för att delta i årets pridetåg? Detta evenemang började i början av 70-talet i USA och har sedan dess kommit att bli ett internationellt fenomen som arrangeras över hela världen.

Sverige var med nästan från början och arrangerar nu över 50 pridetåg varje år i hela vårt avlånga land. Det betyder att du har en rad av möjligheter att vara med och visa att tillsammans är vi starka! Hur gör du det på bästa sätt? Genom att gå med i tåget, skratta och vara glad och ta del av de många aktiviteter som arrangeras i samband med paraden.

Om du vill klä dig som många andra så gör du rätt i att ta på dig kläder i grälla färger. På Partykungen har vi självklart gjort det enkelt för dig att sätta ihop din egen outfit inför pridetåget.

Mössor, huvudbonader och peruker till pridetåget – Varför inte klä dig från topp till tå i regnbågens färger inför pridetåget? Vi har bland annat snygga pride-peruker som kommer att sätta färg på din dräkt och vi kan dessutom erbjuda både mössor, kepsar och solglasögon som kommer passa prima!

Kläder till pridetåget – Är du ute efter en komplett outfit till årets pridefestival? Vi har både kjolar, kostymer, dräkter och capes som kommer få dig att smälta in i den flod av färger som pridetåget är. Vill du ha något mer utmanande så har vi självklart det också!

Accessoarer till pridetåget – Har du skaffat både välsittande kläder, en sexig peruk och cool mössa till pridetåget? Då behöver du bara det där lilla, lilla extra med några av våra snygga accessoarer! Inhandla en visselpipa för att göra dig hörd, svep en regnbågsflagga över axlarna eller måla ansiktet med klara färger, glitter och neon!

På Partykungen finner du allt som du och dina vänner kommer att behöva för att bli del av festligheterna. Vi levererar alltid snabbt och ger dig schyssta priser!
Läs mer