Pussel

Pussel är en perfekt sysselsättning som tränar både hjärnan och finmotoriken. Vi har ett stort utbud och du finner både traditionella pussel, barnpussel, modeller i 3D samt kluriga varianter som kräver ett högt IQ att lösa och får dig att känna dig som en medlem i Mensa. Pussel har byggts sedan 1700-talet och från att ha varit avsedda för barn blev de populära bland vuxna i rika kretsar. Nu har alla råd att köpa pussel oavsett samhällsklass och de som säger att de inte bygger dem längre har bara inte hittat det som passar dem – ännu.

Vi alla lägger pussel på olika vis och sammanhang. Här är några av de typer som gärna handlar sina pussel online hos oss på Partykungen.

Pusselegoisten: Att dela pussel är inget för dig. Här sorteras kantbitarna för sig och likaså färger och figurer. Bara tanken på att någon annan skulle komma och ställa till oreda ger dig kalla kårar. Ensam är stark är ditt ledord.

Festpusslaren: Pussel fungerar utmärkt på fester, särskilt när det handlar om kluriga pussel. I den här kategorin finns exempelvis Rubiks kub, metallpussel med svåra lösningar som är framtagen av Mensa. De är perfekta att ha som isbrytare på fester, eller om du vill sätta den självinbjudna, störiga och skrytsamma festdeltagaren som kan allt på plats.

Julläggarna: Tomten hade ett pussel i säcken, far bär sin nördiga jultröja och mor har värmt glöggen. Nu samlas familjen runt bordet för det klassiska pusslet som läggs varje jul. Gärna ett 500-bitars med roligt motiv som passar stora som små. Lugnet infinner sig i tio minuter innan husfriden är avbruten och barnen nu gått över till en råbarkad MMA-fight. De vuxna gläds åt att de faktiskt köpte pusselmattan så de kan rulla ihop det och fortsätta när knattarna somnat.

Pusselmissbrukaren: Tid och rymd försvinner när du lägger pussel. Du har ingen aning om det är dag eller natt. Det enda du vet är att du inte kan sluta förrän det är klart. Lyckan är enorm när sista biten är på plats och nu inser du att telefonens batterier är urladdat och jobbet ringde för tre dagar sedan och frågade var du är. Men alla bekymmer och sorger är som bortblåsta och nu är det dags att köpa ett nytt, för du kan inte sluta!

Vi har alla typer av pussel oavsett vad du är ute efter men vår fokus ligger på underhållning. Därför kan du köpa pussel av mer udda varianter i vårt sortimentet. Alla har dock som syfte att roa och underhålla dig under en lång tid. Det gäller både för barnen på flygresan, 50-årsfesten eller till det lokala årsmötet för ortens genier.

Har du lagt ett pussel du vill spara så har vi även pussellim som passar till både traditionella och 3D-modeller. Limmet är enkelt att applicera så du behöver inte ha flaskan med aceton bredvid när pekfingret helt plötsligt sitter ihop med tummen. Har du ont om plats för att bygga pussel så är ett hett tips att även införskaffa en pusselmatta så att du på ett smidigt sätt kan rulla ihop det. På så vis kan du duka upp för fest även fast du bara kommit halvvägs.

Pussel är en uppskattad present i alla åldrar och givetvis även som gåva till dig själv. Utöver att njuta av själva aktiviteten finns det passande samlarobjekt för dem som gillar film och musik. Köp dina pussel online hos Partykungen, vi har snabba leveranser och låga priser.
Läs mer