Spelbord

Finns det något trevligare än när hela familjen eller vännerna samlas och mäter sina krafter runt olika typer av spelbord? Det är en ultimat umgängesform tycker vi. Hos oss hittar du en stor variation av olika bord där allt från två spelare till hela gänget kan delta. Varför inte bjuda in till och köra en turnering som varar hela dagen och natten lång? Förhoppningsvis kommer det bara finnas bra vinnare och inga dåliga förlorare men det kan vi inte lova.

Saknar du barndomens gamla spelbord som alltid stod i någons källare eller på fritidsgården. Många gånger möttes två personer ivrigt påhejade av sina klasskamrater och ljudnivån under den korta rasten blev högre än inne på en fotbollsarena. Där och då var tävlingarna i det närmaste på liv och död. Ibland ringde det in mitt under pågående match och spelet måste avbrytas. När du beställer ett spelbord från oss behöver du aldrig avbryta några matcher och du kan bevisa en gång för alla att takterna fortfarande sitter i.

Spelbord är många gånger vanliga sporter i miniatyrstorlek men med lite annan snits och annat utförande. Det är ofta mer fysiskt krävande spel än exempelvis bordsspel med tärning. Därför passar de extra bra för alla som behöver röra på sig efter jobbet eller bara om du har spring i benen. Det gäller ibland att ha snabba reflexer, kunna läsa din motspelares nästa drag och ibland också om att ha turen på din sida. Vågar du som vuxen utmana kvarterets barn i en turnering? Det är inte säkert att du vinner.

En stor fördel med spelbord är möjligheten att sätta en tidsgräns och när tiden är ute räknar ni vem som har fått in flest mål, fått ner flest käglor eller vunnit flest set. Då har ni möjlighet att spela en omgång även om tiden är knapp och det kliar i spelfingrarna. Dock har vi märkt att den tänkta tidsgränsen är väldigt enkel att överskrida och vi flaggar för att det kan bli en sen kväll. Tack vare storleken är borden enkla att förvara och även att transportera om du vill ta med spelet till arbetsplatsen eller hem till en kompis.

Spelbord började tillverkas för kortspel men kom snart att anpassas så att också schack och andra bordsspel kunde spelas vid borden. Idag innebär begreppet spelbord allt oftare ett komprimerat sportspel som exempelvis hockey, fotboll eller pingis. Utseendet kan variera, ibland ställer du spelbordet ovanpå ett vanligt bord och ibland är det högt nog att stå på egna ben. Även dessa mindre varianter av sportspel kan faktiskt ha miniversioner som då får plats på ditt skrivbord. Perfekt när du har tråkigt på jobbet och du behöver fördriva tiden tills det är dags att gå hem för dagen. Vi lovar att inte skvallra för chefen.

Ett spelbord är såklart mycket billigare att införskaffa än om du skulle köpt din egna plan så du har faktiskt råd att klicka hem några olika spelbord och dra igång en turnering bland vännerna. Vem av er borde egentligen ha satsat på en idrottskarriär?
Läs mer