Zorro

Zorro är vår historiska hjälte som slåss för det goda beväpnad med värja, list och svart ögonmask. Att ingen har lyckats identifiera Don Diego de la Vega under denna något avslöjande maskering är en gåta, men det kanske är för att den tafatta ynglingen och den modiga Zorro är så olika i sin personlighet. Känner du att det är dags att väcka hjälten i dig och ta ett steg tillbaka till 1800-talets Kalifornien? Då är en Zorro-dräkt rätt outfit för dig. Du hittar allt du behöver till maskeraden i vårt utbud av Zorro-produkter online.

Hos oss hittar du färdiga Zorro-dräkter med alla tillbehör du behöver. Du kan även välja att köpa enskilda Zorro-saker och skapa din egen maskeraddräkt. Det viktigaste är såklart den svarta ögonmasken, utan den kommer ingen att fatta att det är Zorro du klätt ut dig till. Den karaktäristiska platta hatten med tunt brätte är också en viktig detalj, liksom den svarta slängkappan. I våra färdiga Zorro-dräkter ingår även en 1800-tals skjorta (med eller utan isydda muskler), byxor samt överdragningsboots. Om du råkar ha en svart häst du kan göra entré på så kommer det givetvis befästa din plats som maskeradens super-superhjälte, men annars kanske bara Zorros värja får räcka. Ett tips är att doppa tippen i kalk eller babypuder så att du kan rita Z där du dragit fram.

Det finns många filmer, böcker, TV-serier och serietidningar om Zorro – så hans äventyr är många. Zorro bor i Kalifornien på den tiden då det tillhörde Mexiko. Mexikos frihetskrig för att bli fria från Spaniens styre är i full blom, och Zorro gör allt han kan för att skydda byborna mot orättvisor. I civilt tillstånd är Zorro rikemanssonen Don Diego de la Vega. För att inte avslöja sig visar han sig ofta som en ynkrygg utan förmåga att slåss eller stå upp för andra, men när han ikläder sig sin Zorro-dräkt, då blir det andra bullar! Zorro är skicklig med värjan och ristar in en Z i jackan på officerare han har besegrat, istället för att döda dem. Han är dessutom akrobatiskt lagd och kan hoppa mellan hustak och svinga sig i lampkronor (inget vi rekommenderar dig att göra dock). Zorros svarta häst Tornado är både snabb som blixten och intelligent, vilket har hjälpt Zorro i många kniviga situationer.

Zorro betyder räv på spanska, och det är ett passande namn för denna listiga och smidiga hjälte. Om du själv inte är så akrobatiskt lagd kan du i alla fall träna in rätt position för fäktning. Du ska ha det ena benet framför det andra, lätt böjt. På så sätt får du längre räckvidd framåt och kan nå din motståndare utan att själv riskera ett dödande stick. Träna lite med värjan hemma så att du inte råkar peta ut ett öga på en festdeltagare av misstag. Av samma anledning bör barns Zorro-svärd beslagtas efter gjord entré. Tänk på att Zorro är en gentleman som är artig mot alla och extra flirtig med vackra damer.

Läs mer
3 träffar