vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Teman Högtider 17 Maj 17 Maj Lekar & Spel

17 Maj Lekar & Spel

Är 17 maj en viktig dag att fira? Ja! Jo! Absolut! Det är ju Norges nationaldag Ok, då har vi slagit fast att man ska fira Norges nationaldag den 17 maj men hur ska man fira denna stora dag? Det ska vi berätta nu. Vi tycker nämligen att du ska fira 17 maj med spel och lekar. Här har vi samlat massor av roliga, knepiga, spännande och luriga spel som passar perfekt att plocka fram när du har samlat familj, släkt och vänner för att fira Norges nationaldag. En del spel passar små barn, andra lite större och vissa spel ska du bara plocka fram om alla i sällskapet är över 18 år. Vill du höra några exempel nu på roliga spel och lekar till 17 maj?

Är det fint väder och ni samlas ute i trädgården eller i en park kan du till exempel satsa kubb, frisbee, brännboll, dragkamp, steggolf eller boccia. Är det till och med så fint väder ute att ni känner för att göra firandet till en stranddag kan du istället presentera en vattensprutare som fungerar ungefär som en vattenpistol men som är mycket mer effektiv för dina vänner. Du kan också välja vattenballonger, en vattenrutschkana eller ett färgglatt tennisset med två olika sidor på racketen och två olika typer av bollar. Lite grått och trist väder ute? Ja, då kan ni prova spelen Speak Out, Med vilda gester, Charader eller Yatsy. Och nu kommer vi till de mer barnförbjudna lekarna. Är du under 18 år måste du sluta läsa här och hoppa ner till nästa stycke. Ok? Du som är över 18 får fortsätta att läsa. Här kan du nämligen beställa flera roliga dryckesspel. Vad sägs om olika varianter av Beer Pong eller den lite mer glamorösa spelkusinen Prosecco Pong? Snurra Flaskan Drickaspel kan vara ett annat alternativ liksom det roliga Ölspelet.

Ja, som du märker har vi samlat ihop en mängd spel och lekar som passar både stora och små. Vet du förresten varför norrmännen firar sin nationaldag just den 17 maj? Jo, den 17 maj 1814 undertecknade kung Christian Fredrik Norges grundlagar. Norge blev självständigt men detta varade inte så länge för sedan gick Sverige och Norge in i en union tillsammans. När denna union upplöstes år 1905 började 17 maj att firas igen och sedan dess har man firat dagen med pompa och står varje år. Ja, för vi elsker liksom dette landet. Upptäck massor av roliga spel och lekar som passar perfekt att plocka fram på Norges nationaldag. Här på Partykungen beställer du enkelt och smidigt online och vi skickar din beställning så fort vi bara kan. Undrar du över priserna? De är billiga så klart – precis som det alltid är hos Partykungen! Nu avslutat vi och säger: Gratulerar med dagen!
Läs mer