vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

17 Maj

Norges grundlagsdag den 17 maj är en högtid som firas med pompa och ståt i vårt västra grannland. Dagen innebär att norska flaggan hissas, att hela landets befolkning tar sig ut på gatorna i vackra folkdräkter och att den traditionsenliga barnparaden äger rum. Men det är ju självklart inte bara i Norge som 17 maj kan firas! Även vi här i Sverige kan med glädje och stolthet bli en del av vår grannes feststämning och fira grundlagsdagen hos oss! Det spelar ingen roll om du själv är norsk, kanske har en norsk vän eller partner eller helt enkelt bara älskar allt som har med Norge att göra – vi har precis allt du behöver för att få till en riktigt hejdundrande fest den syttende Mai!

Kanske är det så att du ska åka till Oslo och delta i festligheterna som varje år hålls på paradgatan Karl Johan? Det är en upplevelse utan dess like! Här samlas unga och gamla, musikkårer spelar pampig musik och de norska flaggorna florerar i tusental bland alla glada norrmän. Eller, kanske är det så att du ska hålla en egen 17 maj-fest hemma i Sverige? Oavsett hur du planerar att fira Norges briljans så är den norska flaggan ett måste och hos oss hittar du förstås mängder av olika flaggor att klicka hem.

Som sig bör ska ju alla festlokaler, och även gärna festdeltagarna själva, vara dekorerade i Norges färger blått, rött och vitt. Hos oss hittar du massvis med roliga detaljer som kan göra både den lilla lägenheten, picknickfilten och den stora festlokalen till en enorm hyllning till vårt kära grannland. Vad sägs om att pynta med serpentiner och ballonger som går i norska flaggans färger? Eller att införskaffa konfetti som du välkomnar alla festdeltagare med när de anländer till kalaset? 17 maj ska firas med bravur, och det kräver förstås att du slår på stort och gärna väljer att pynta i överflöd snarare än att ha för lite 17 maj-pynt!

En god lunch i goda vänners lag är det faktiskt krav på den 17 maj. Ni kanske väljer att äta den ute i en park och helt enkelt inte vill släpa med riktigt porslin eller bestick? Då hittar du engångstallrikar, bestick och muggar hos oss som går i Norges färger. Glöm för all del inte bort att även se stiliga ut! Det är ju vanligt att man går runt i folkdräkt, men även fast du inte har en sådan kan du med din klädsel fira Norge lite extra. Vad sägs om en hel röd klädsel som sitter bra på kroppen och kommer göra att dagen känns lite mer högtidlig? Den kan du dessutom pynta med en klassisk Norgerosett för att ytterligare spä på festligheterna!

När du planerar, fixar och fejar inför den 17 maj är du alltid välkommen att vända dig till oss på Partykungen! Vi har allt du behöver för att ställa till med ett ordentligt kalas och vi erbjuder alltid snabba leveranser och bra priser.
Läs mer