vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
Hem
Så fixar du looken till Oktoberfesten

Så fixar du looken till Oktoberfesten

Att dricka öl, äta långkorv och knapra pretzels utgör en stor del av det som i folkmun kallas Oktoberfest. Ett spektakel som förutom mat och dryck till stor del kretsar kring appearance, style och look. Med andra ord är det klädkod som gäller, och om det råder osäkerhet kring vad som ska skyla kroppen denna ölets afton har vi skapat en guide som klart och tydligt berättar hur du ska se ut - från topp till tå!

Kläder

Visst kan det uppstå en tillstötande svårighet när blåsan ska tömmas på maltdryck, men annars är den klassiska hängselbyxan ett ultimat plagg för den som vill se både proper och festlig ut. Männen klär sig traditionsenligt i lederhosen medan kvinnorna svider om till dirndl. Vi har oktoberfestkläder i en uppsjö av olika färger och utformningar - kanske är det i år du låter köttkorven dingla fritt?

Hår

Det är inte alla som har förmånen att låta två präktiga flätor hänga och slänga om öronen, och om din nyklippta frilla är i kortaste laget är det en god idé att införskaffa peruk. Under Oktoberfest är nämligen välflätade frisyrer premierade, och på läppen ser vi helst en buskig mustasch som krullats i mungiporna. Wie ein echter Deutscher!

Hatt

Förutom ett frodigt hårsvall gäller det välja den perfekta huvudbonaden för att fullända firandet. Den gröna tyrolerhatten är en omsjungen klassiker, men här är det fritt fram att välja efter tycke och smak. Varför inte ett smäckert diadem som pryds av en minst lika fin (men något mindre) hatt? Annars är säkerligen den toppiga bondhatten något du skulle passa perfekt i!

Strumpor

Klädkod råder även när det kommer till fötterna, och somriga kortstrumpor stannar i byrån till förmån för långa doningar som når knäna (med omnejd). Helst ska strumporna vara vita och vältvättade med en frisk doft av salig förväntan. Men visst, känner du för att pryda fötterna med ölstrumpor tänker vi inte stoppa dig. Dagarna präglas ju ändå av en viss mån av ölfascination.

Accessoarer

Djävulen bor i detaljerna, för även om det kan verka lätt att slänga på sig peruk och matchande dräkt är outfiten inte komplett utan det där lilla extra. Som att bära omkring på ett uppblåsbart ölglas till exempel - det är pluspoäng! Annars kanske vi kan fresta med en funktionell slips med burkhållare som avlastar händerna när du skyfflar i dig surkål? Vi har mängder med oktoberfestaccessoarer som sätter guldkant på tillställningen - klicka runt och se själv!