Trädgårdstomtar

Antingen så tycker man att de är supersnygga och supergulliga och kan inte tänka sig en trädgård utan dem, eller så tycker man att de är helt anskrämliga och skulle, utan att tveka, hellre sälja bostaden än att vara tvungen att dekorera med en sådan på sin uteplats. Vi pratar förstås om trädgårdstomtar! Men bara för att du inte tror att du gillar trädgårdstomtar ska du inte sluta läsa nu. Här på Partykungen finns nämligen inga vanliga trädgårdstomtar, utan här hittar du roliga, överraskande, coola och ibland lite pinsamma trädgårdstomtar. Häng med så berättar vi mer!

Vad är då en trädgårdstomte egentligen? Ja, det är en liten figur som föreställer en tomte och som man helt enkelt ställer ner i en rabatt, vid ingången eller på gräsmattan i en trädgård. Tomtens storlek kan variera. Det finns alltså både stora och små trädgårdstomtar. Även materialet kan variera, men självklart är alla våra trädgårdstomtar tillverkade i material som tål att stå ute. Det här med att dekorera trädgårdar med skulpturer är ingen ny grej. Redan under renässansen, alltså flera hundra år tillbaka i tiden, placerades tomteliknande figurer i trädgårdarna. De såg förstås inte ut som våra tomtar med röda luvor och stora skägg, de kom nämligen först på 1800-talet. De första trädgårdstomtarna såg ut som om de arbetade i trädgården. Det kunde till exempel vara en tomte med en vattenkanna i handen eller en tomte som såg ut att gräva i rabatten. I modern tid har tomtarna utvecklats och nu ser man ofta humoristiska tomtar, inte sällan i lite vulgära poser, och självklart finns det också kvinnliga trädgårdstomtar idag. Och det är alltså denna typ av trädgårdstomtar som du kan hitta här hos oss på Partykungen!

Här kan du bland annat välja en tomte i badbyxor och solglasögon som står och hänger vid en livboj. I livbojen finns en solcellslampa. Trädgårdstomten laddas helt enkelt upp på dagen med hjälp av solenergi och lyser upp trädgården på kvällen. En annan tomte med solcellslampor är en liten tomte med kikare där själva kikarsiktet är en lampa. Tomten ser ut att sitta i din trädgård spanandes efter solsken. Vill du bjuda dina grannar och gäster på ett gott skratt kan du välja en trädgårdstomte som ser ut som om han har fått i sig lite för mycket vin eller fyra små tomtar som rider på en enhörning. Du kan också beställa en trädgårdstomte som ser ut som en drag queen. Lite extra glitter och glamour är aldrig fel, eller hur?

Vi hoppas nu att vi har omvänt dig som alltid tyckt att trädgårdstomtar är ett tecken på dålig smak. Det är det absolut inte – roliga och fräcka trädgårdstomtar är ett tecken på humor! Välkommen att beställa en trädgårdstomte eller två online, antingen till din egen trädgård eller som en inflyttningspresent till en kompis som flyttat in i en ny bostad!
Läs mer