Kryolan

Vill du dölja ett ärr eller födelsemärke är Kryolan det självklara valet. Detta spännande märke har både hudläkare och teatrar som sina främsta kunder tillsammans med filmeliten i Hollywood såväl som i Bollywood. Vi på Partykungen är därför extra glada och uppspelta över att erbjuda Kryolan online till dig.

Företaget Kryolan grundades redan på 1940-talet av de två männen Heinz Krause och Arnold Langer. Företagsnamnet? Ja, det är en sammanslagning av bådas efternamn. De startade med att tillverka hudkrämer men några år senare övergick de till att börja skapa en produktion med teatersmink. Just teatersmink och tillbehör för applicering är vad du hittar hos oss från märket. Du kan vara säker på att produkterna bygger på vetenskaplig grund och håller en hög kvalitet. Arnold Langer var själv kemist och hade precis avslutat sina studier i ämnet när han började laborera med att ta fram smink för nymodigheten färgfilm. Självklart har stor utveckling skett sedan dess, både inom filmen och sminkets värld men Kryolans fabrik ligger sedan år 1971 på samma adress i Berlin.

Har du sett storfilmen Apornas planet och tänkt att det vore kul att klä ut sig till filmens karaktärer på nästa halloween? Nu har du verkligen chansen för det är faktiskt smink från Kryolan som användes i första filmatiseringen. Vi antar att det krävs en hel del övning för att kunna sminka ansiktet till en trovärdig apa. Har du inte övat tillräckligt länge kanske du ska överväga att gå utklädd till vampyr, zombie eller en skadad soldat istället? Kryolan har nämligen utvecklat en rad varianter på olika typer av teaterblod som bland annat använts i Hollywoodproduktioner. I sortimentet finns också flera produkter med specialeffekter så att du kan skrämma polarna rejält. Är det halloween så är det!

Du kan inte bara sminka fram ett ärr med hjälp av Kryolans smink. Det är också möjligt att täcka ett födelsemärke, bristning eller liknande. Kryolan erbjuder både förpackningar med en hudfärg eller paletter där du kan blanda olika färger för rätt nyans. Visste du att grönt dämpar rött och att gult döljer lila partier som exempelvis blodkärl? För ett bra resultat är det viktigt att du använder riktiga appliceringsborstar och svampar så glöm inte beställa ett gäng i samband med din sminkorder.

Oavsett om du arbetar på fina Dramaten eller sätter upp en skolpjäs behöver du använda bra produkter som håller hela föreställningen. Vad är då en bra produkt? Vi skulle säga något som är prisvärt, som ser naturligt ut och som håller för de starka strålkastarna på scenen. Det är ju inte så roligt om teatersminket rinner av i pausen till andra akten. Kryolan gör smink som håller och flera varianter är dessutom fylliga vilket betyder att du bara behöver applicera ett lager. Vad som kan vara bra att veta om du jobbar med barn är att många produkter går att tvätta bort med bara tvål och vatten. Dessutom är flera av produkterna från Kryolan veganska vilket vi gillar lite extra.
Läs mer