vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check Enkel och trygg betalning klarna logo
vit check Störst i Norden på partyprylar vit krona
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo
vit check SNABBA leveranser instabox logo budbee logo postnord logo

Halloween

Årets ruskigaste högtid är kommen! Det innebär att löven har skiftat färg medan kvällarna blivit mörkare; pumpor med brinnande ögon, rangliga skelett och kraxande häxor tittar ut genom de hemsökta husens fönster och gastarna ger sig ut på gatorna för att samla in godis och begå nervkittlande bus. Därför har vi här samlat precis allt du tänkas behöva för att fira den fantastiska högtiden som är Halloween och göra den till en afton som ingen glömmer!

När är Halloween?


Halloween firas den 31 oktober, men exakt när svenskarna väljer att fira det är inte skrivet i sten. Många föredrar exempelvis att fira halloween dagen för Alla helgons dag, medan andra ser halva oktober som ett långt och kuslig festtillfälle. Oftast väljer man att fira den helg som ligger närmast den 31:a oktober och om du frågar oss så finns det varken rätt eller fel!

Varför firar man halloween?


Halloween har sina rötter i den keltiska högtiden Samhain, som firades för att markera övergången från sommar till vinter och för att hedra de avlidna. Det var då de dödas själar återvände till oss här på jorden, vilka vägleddes genom att man bland annat tände eldar. Andeväsen, älvor och häxor trodde man också var extra aktiva vid den tiden på året (svårt att klandra dom). Halloween kom därefter till USA via irländska emigranter, och där växte sig högtiden till ett populärkulturellt skräckparty där människor klär ut sig i halloweendräkter, vilket numera är sättet halloween firas i stora delar av världen. För vem älskar inte att få klä ut sig till någonting läskigt?

Halloween i Sverige


På svenska kallas halloween för Alla helgons afton - all hallows eve - och i Sverige firar man idag halloween mer som ett modernt fenomen som sedan 2000-talet har kommit till att bli en av svenskarnas absoluta favoritfester. Det märker du inte minst på det massiva utbud av halloweenprylar som du hittar här hos oss på Partykungen! Vår tanke är att du ska kunna ge fantasin fritt spelrum och hitta saker till halloween online, oavsett vad du har för halloweenplaner. Det gäller såväl dig som blivit bortbjuden på maskerad, som för dig som planerar att bjuda gäster på en halloweenfest hemma, eller ställa till med ett större evenemang i hyrd lokal.

Hur firas Halloween?


Halloween kan firas på många olika sätt. En klassiker är att låta barnen klä ut sig och gå till grannarna för att be om godis eller godis (treat) med det underliggande hotet att det kan bli bus (trick) om de inte får något. Allt i en mycket skämtsam ton såklart, men se till att ha laddat upp med mycket halloweengodis så att du slipper få ägg på dörren eller toalettpapper i hela trädgården!
För vuxna firare brukar det vanligtvis anordnas halloweenfester med maskerad, drinkar och läbbig mat i fokus, något som även det anordnas helgen före eller helgen efter den 31 oktober.

Halloween är mer än bara bus eller godis!


Halloweenfirande kan såklart handla om mycket mer än bara bus eller godis. Att ordna en speciell middag med höstens delikatesser är vanligt. Tänk på att hitta rätt balans mellan humor och skräck om du ska arrangera en lyckad halloweenfest. Vilken nivå du bör lägga det hela på beror mycket på om det är en lugn halloweentillställning för familjen eller ett event med enbart vuxna som du smider planer för. Till skillnad från andra högtider finns det inte så många “regler” för halloween. Förutom en klassisk maskerad med allmänt skräcktema kan du prova att arrangera en fest med ett snävare tema som en bar för universums misfits i yttre rymden, den slutgiltiga zombieapokalypsen eller en ockult ordensmiddag.

Pumpor: Ett måste till din halloweenfest


Ett tips är att göra ljuslyktor av pumpor med det karaktäristiska monstergrinet. Det är förmodligen den mest ikoniska halloweenprydnaden av alla. Vi på Partykungen har prylarna du behöver för att kunna pimpa pumpor på ett läskigt sätt och även massor av pumpaformade dekorationer om du inte vill pyssla loss på egen hand innan festen. Tänk förresten gärna på gränserna här, en vattenmelon kan också omvandlas till en snygg “jack o lantern” som hjälper dig att sätta den rätta stämningen. Visste du att “jack” är en figur som enligt legenden var dömd att hamna i helvetet men som i form av en osalig ande hittade tillbaka till jordelivet med hjälp av en urgröpt rova med glödande kol. Efter att han lurat djävulen själv!

Hos oss hittar du allt till Halloween 2024


Förutom ett mycket stort utbud av dräkter och kostymer har vi halloweendukning som hjälper dig att få till en dukning som är inbjudande och lagom skräckinjagande på samma gång. Förutom att halloweendekorationerna har det rätta utseendet kan till exempel engångstallrikar lösa praktiska problem. Precis som man vill ha det på halloween. Du hittar även maffiga rumsdekorationer, prylar avsedda för placering utomhus, särskilt halloweengodis, halloweenlinser som förändrar ditt utseende totalt och halloweensmink för stora och små. Det är bara några få exempel bland de tusentals produkter du hittar här.

Halloweensaker behöver inte vara engångsgrejer utan det funkar som med juldekorationer – du kan använda dem år efter år. Köp halloweensaker som även passar vid andra tillfällen som till exempel maskerader, skolavslutningar, svensexor, möhippor eller bara vanlig lek.

Hafsa inte ihop halloweenfirandet i sista stund utan köp saker till halloweenfesten i god tid online. Sen kan du alltid komplettera med det lilla extra när du vet precis hur du vill ha ditt halloweenparty!
Läs mer

Inspiration

Populära Kategorier

Alla Kategorier