Halloween

Halloween firas den 31 oktober och är en fest med hedniska rötter som sträcker sig långt bakåt i tiden. Halloween kom till USA via irländska emigranter, och där växte sig högtiden till ett populärkulturellt skräckparty med mycket humor, som numer firas i stora delar av världen. För vem älskar inte att få klä ut sig till någonting läskigt? Halloween är en flört med det läskiga och grymma fast i ett väldigt lättsamt sammanhang. På så sätt liknar halloweenfirandet gamla tiders karnevaler och högtider där närvaron av mystiska krafter uppmärksammas.

Faktum är att halloween är mångas absoluta favoritfest under året! Det märker du inte minst på det massiva utbud av saker till halloween som du hittar här hos oss på Partykungen. Vår tanke är att du ska kunna ge fantasin fritt spelrum och hitta saker till halloween online, oavsett vad du har för halloweenplaner. Det gäller både dig som ska iväg på en maskerad och alla som tänker bjuda gäster på en halloweenfest hemma eller i en hyrd lokaler.

Halloween kan firas på många olika sätt. En klassiker är att låta barnen klä ut sig och gå till grannarna för att be om godis eller frukt (treat) med det underliggande hotet att det kan bli bus (trick) om de inte får något. Allt i en mycket skämtsam ton såklart, men se till att ha laddat upp med mycket halloweengodis så att du slipper få ägg på dörren eller toalettpapper i hela trädgården.

Att klä ut sig handlar inte bara om att ta på sig underliga kläder utan vad det än är för dräkt det gäller så inspirerar den till lek och gestaltning. De flesta av oss har lätt för att gå in i en enkel roll och skoja loss som till exempel, kroknäst häxa, vilsen utomjording, fanatisk domedagspredikant, fallen ängel, magiker, dekadent sjuksköterska eller vampyr. Vi har dräkter och attiraljer för de flesta figurer som folk brukar associera till halloween. Välj din favorit eller låt dig inspireras medan du botaniserar bland de många alternativen.

Halloweenfirande kan såklart handla om mycket mer än bara bus eller godis. Att ordna en speciell middag med höstens delikatesser är vanligt. Tänk på att hitta rätt balans mellan humor och skräck om du ska arrangera en lyckad halloweenfest. Vilken nivå du bör lägga det hela på beror mycket på om det är en lugn halloweentillställning för familjen eller ett event med enbart vuxna som du smider planer för. Till skillnad från andra högtider finns det inte så många “regler” för halloween. Förutom en klassisk maskerad med allmänt skräcktema kan du prova att arrangera en fest med ett snävare tema som en bar för universums misfits i yttre rymden, den slutgiltiga zombieapokalypsen eller en ockult ordensmiddag.

Ett tips är att göra ljuslyktor av pumpor med det karaktäristiska monstergrinet. Det är förmodligen den mest ikoniska halloweenprydnaden av alla. Vi på Partykungen har prylarna du behöver för att kunna pimpa pumpor på ett läskigt sätt och även massor av pumpaformade dekorationer om du inte vill pyssla loss på egen hand innan festen. Tänk förresten gärna på gränserna här, en vattenmelon kan också omvandlas till en snygg “jack o lantern” som hjälper dig att sätta den rätta stämningen. Visste du att “jack” är en figur som enligt legenden var dömd att hamna i helvetet men som i form av en osalig ande hittade tillbaka till jordelivet med hjälp av en urgröpt rova med glödande kol. Efter att han lurat djävulen själv!

Förutom ett mycket stort utbud av dräkter och kostymer har vi halloweensaker som hjälper dig att få till en dukning som är inbjudande och lagom skräckinjagande på samma gång. Förutom att halloweenprydnaderna har det rätta utseendet kan till exempel engångstallrikar lösa praktiska problem. Precis som man vill ha det på halloween. Du hittar även maffiga rumsdekorationer, prylar avsedda för placering utomhus, särskilt halloweengodis, linser som förändrar ditt utseende totalt och smink för stora och små. Det är bara några få exempel bland de tusentals produkter du hittar här.

Haloweensaker behöver inte vara engångsgrejer utan det funkar som med juldekorationer – du kan använda dem år efter år. Köp halloweensaker som även passar vid andra tillfällen som till exempel maskerader, skolavslutningar, svensexor, möhippor eller bara vanlig lek.

Hafsa inte ihop hallweenfirandet i sista stund utan köp saker till halloweenfesten i god tid online. Sen kan du alltid komplettera med det lilla extra när du vet precis hur du vill ha ditt halloweenparty.
Läs mer

Inspiration

Populära Kategorier

Alla Kategorier